Paratiisin lähteellä-kirjasarja

 

...Olet varmasti lukenut monen monituisia satuja...tämä voi olla sellainen satu, jollaisesta et ole ikänä kuullut...ainakin kirjoittajalleen se oli yhtä taikaa, sillä koko elämä tietämättään, Elämä kaikessa, alkoi kertoa elävää tosisatua hänen ympärillään, joka oli suora peili hänen todellisuudesta. Peiliksi elävälle tosisadulle rupesivat myös ihan tavanomaiset sadut, Prinsessa elokuvakin. Oli hänen vielä hyväksyttävä, että prinsessan rooliin hänet sadussa puettiin: kuinka kuninkaallisen ylpeältä tämä mielestä mahtoi vaikuttaa,

- nöyrtyä nyt mahtipontisesti prinsessaksi! Eihän siihen voinut kuin nauraen myöntyä, vaikka koko lukijakunta pilkkaan ryhtyisi.

 

Samalla kirjasarja syntyi kirjoittajan tietämättä sitä, että sille olisi venäläinen isosisko: Vladimir Megren Venäjän soivat seetripuut ja sen sankaritar Anastasia, jonka elämää Megre - yllätys, yllätys - kutsui eläväksi saduksi! 

Nämä kaksi paratiisin luomisen virtaa kohtaavat toisessa ja kolmannessa kirjassa. Paratiisin lähteellä kertoo siitä, kuinka ihminen herää Prinsessa Ruususen unesta paratiisin luojaksi ja lähestyy paratiisia kaikkien inhimillisyyksien kera, joista on myös löydettävissä jumalallinen. 

Paratiisin luomisessa ei kompuroinniltakaan vältytä, kun kaikki ei tapahdukaan taikasauvaa heilauttamalla, vaan vastaan vänkäävät vastavoimat ja peikon peili sanat vääräksi vääntää. 

 

Kirjasarja ei ole vain yhden ihmisen tarina, vaan Suomen kansan, kenties lopultakin ykseydessään maailmanlaajuinen tarina. Se, mitä tapahtuu kertojalle, tapahtuu samanaikaisesti Suomelle tai toisinpäin. Omaa elämää koskevista oivalluksista alkaakin lopulta syntyä ratkaisuja Äidin- ja Isänmaallemme. Se on ennen kaikkea tarina siitä, kuinka ihmisen kuninkaallisuus on pienuudessa, ääni pienimpien ohitettujen puolesta.

 

Elävä satu antaa oivallusten ja tapahtumien kululle juonen ja rungon, pelkkää elävää satua kirja ei siis ole vaan viisautta proosan muodossa, jota Elävä satu vie eteenpäin. Päätarinan rinnalla kulkee kirjemäisiä katkelmia  - sielun kaksoselle, puolisolle, jotka päätarinaa täydentävät. Runojakin kirjasta löytyy. 

 

Astu mukaan yhä elävämmäksi muuttuvaan paratiisin luomissatuun!

On tullut aika vastasyntyneen silmin elämää katsoa!

Syntyykö Jeesus vai synnytkö Sinä? Herääminen todellisuuteen on synnyinoikeutesi.

Adoptoi ikioma ikilapsi ikilastasi prinsessan unesta herättämään:

 

Tilaa täältä!

Lukukokemuksia:

”Luin kirjaa joka päivä ääneen inspiraatioksi retriittimietiskelyyn, kaikki kuuntelivat hiljaa haltioituneina ja ihmeissään miten joku voi kirjoittaa tuolla tavoin Luojan sanaa.”

 

Jarkko

”Aivan loistava kirja, huikeaa. Kannan kirjaa mukana repussa joka päivä ja luen pätkän kerrallaan. Ehdottomasti yksi parhaimmista lukemistani heräämisoppaista”

 

 

 

"Kirja auttoi antamaan anteeksi, ja täytti niin tarkoituksensa. Kannatti ostaa."

 

Markus

"Ilmeisen ansioitunutta tekstiä."

 

WSOY